Känner mig som 120 år...minst!

Jag går runt här hemma och klagar och kvider över min ömma och trötta kropp men egentligen finns det ingen bättre än att vara såhär utmattad efter att ha kämpat hårt under ett träningspass.

Veckan som ha gått skulle egentligen bestå av två löprundor varav en på 5 km och en på 10. I onsdags blev det en hel del annan träning, bla. spinning och jag valde därför att hoppa över löpningen. Istället planerade jag in att springa lite längre idag och det gjorde jag. Det blev 16,2 km och jag har nog inte riktigt förstått att jag sprang ganska långt idag eftersom jag inte förstår varför jag är trött i kroppen.

Löpningen idag var jobbig och seg, inte bara för att det blir svårt att andas efter ett tag i den här kylan och näsan fylls med snor och man blir tvungen att börja andas med munnen. Att bara andas genom munnen sätter sina spår och ger mig hosta när jag kommer in i värmen samt att det känns som om någon har skurit i min hals. Förutom andningen består denna runda av en del långa och smått lutande backar som verkligen suger musten ur benen. Så trots att tiden inte var jättebra och det gick långsamt har det verkligen varit en givande löprunda i det vackra vädret.

 
Underbart väder...!

 

När jag kom hem var jag totalt utmattad och låg ner på golvet och drack energidryck ur min nyinköpta och väldigt praktiska nappflaska. Efter en lång och varm dusch somnade jag en stund och nu har jag precis ätit middag. Ögonen orkar knappt hålls sig öppna så nu tror jag att jag ska inta en liggande position framför teven.



Ha en trevlig kväll!

Tid: 1:40:38
Sträcka: 16,2
Tempo: 6.13 min/km


Äntligen!!!

NU HAR JAG ANMÄLT MIG TILL HELENEHOLMS MARATHON DEN 9 APRIL 2011!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


http://www.hogbyif.se/friidrott/bilder/loggor/heleneholms_if.gif


Spinning istället för löpning

Det var egentligen tänkt att jag skulle springa en mil idag men det blev en timmes promenad på löpbandet i morse och efter det en timmes styrketräning. Nu har jag dessutom bokat in spinning ikväll så löpningen får bytas ut mot det. Det får bli en längre löprunda på söndag istället när jag har vilat några dagar.


Jag vill springa mer mer mer!!!

Igår var det 10 km som stod på planeringen och det märktes att det var ett tag sedan kroppen sprang den sträckan. Det kändes helt okej under löprundan men efteråt kände jag mig stel i både höfter och ljumskar och efter dagens handbollsmatch kan jag ju inte påstå att det blev bättre. Men jag klagar inte för det är så det ska vara efter träning! Man ska vara trött och man ska känna att kroppen har jobbat hårt. Det är det som är charmen med träning!

Men löprundan igår fick ske på det gamla vanliga 10,3 km varvet som faktiskt är en ganska trevlig runda. Lite tråkig såhär på vintern men det var helt klart uppfriskande att få springa i en timme efter skolan. Det var inget toppentempo men det kändes bra för att inte ha sprungit på så pass länge och även mitt knä var helt smärtfritt.

Imorgon är det vilodag och sen påbörjar jag en ny vecka på måndag med nya utmaningar :)

Tid: 60 min
Sträcka: 10,3 km
Tempo: 5.50 min/km


Nu är jag med igen!

Känslan efter en löprunda är ganska oslagbar! Den är helt fantastiskt och jag har nog börjat utveckla ett litet beroende för att få uppleva denna känsla.

Efter dagens löprunda fick jag äntligen uppleva detta igen och jag kan ju säga som så att det var 1,5 månad sedan sist. Det var verkligen på tiden att jag satte igång med min löpning ordentligt igen. Jag börjar få lite smått panik inför mitt maraton som ska springas den 9 april i Malmö om allting går enligt planerna. Men efter dagens löppass på nästan 6 km i mörkret (UTAN KNÄSMÄRTA) känner jag att jag är med på banan igen och jag är PÅ VÄG MOT 42 igen!!!

Planen nu är att bara köra för fullt och följa min träningsplanering men att jag eventuellt ska öka på sträckorna lite så jag springer fler längre rundor för att vänja kroppen vid det.

Dagens löpning kändes i alla fall väldigt bra och tempot var bra för att inte ha sprungit på så pass länge. Emellanåt kändes det som om jag flög fram och jag kände mig faktiskt lite oövervinnlig om jag ska vara ärlig. Men sen kände jag att pulsen började öka och insåg att jag kanske skulle bli lite trött ändå...

Nu ska jag börja ladda upp inför nästa pass som förmodligen blir på fredag på eftermiddagen. 10 km ska jag försöka mig på då...!

Dagens löpning:
Sträcka: ca 5,8 km
Tid: 33.38 min
Hastighet: 5.48 min/km



En liten uppdatering!

Ville bara meddela att jag sprang 800 meter på löpbandet igår utan knäsmärta! :)

Nu är jag igång igen så nu kommer det bli fler inlägg här på bloggen!


RSS 2.0