30 km i strålande sol

Sitter just nu i soffan och tar det lugnt efter dagens 30 km i Malmö tillsammans med Manfred. I strålande sol avverkade vi 30 km utan några större problem. Ett jämnt och bra tempo och det kändes faktiskt bra med tanke på att jag aldrig någonsin sprungit såhär långt. Det blev tufft i slutet och kroppen gjorde ont, framförallt ryggen och fötterna men nu efteråt är det inte så farligt som jag hade förväntat mig. Det ska bli intressant att se hur stor skillnad det är mellan 30 km och 42 km. Folk säger att det är efter 30 km som det tuffa börjar. Men då är det bara att bita ihop och kämpa lite extra.

Idag såg löpningen ut såhär:

Sträcka: 30 km
Tid: 3.03.41
Tempo: 6.07 min/km

Tidningen "Maratonlöparen" har kommit ut nu också och i den finns det en artikel om mig och mitt projektarbete. Jag måste nog läsa den en gång till så stolt jag är över den... Lite ego, jag vet! Jag ska nog också börja skriva på en artikel som ska finnas med i nästa nummer av tidningen för jag känner mig inspirerad till det nu tror jag.



Jag längtar verkligen till mitt maraton och det ska bli så spännande!

I övrigt blir det vila från löpningen i ca en vecka nu med tanke på att jag har haft två riktigt långa löppass den senaste veckan. Lite vila är välbehövligt!

Ha en trevlig kväll!

26 km och ganska mycket vind

Idag var det dags att avsluta denna intesiva träningsvecka genom att köra det sista och nionde träningspasset bestående av ca 26 km löpning. Vid halv 2 träffade jag Mathilda i Beddinge och därifrån gav vi oss iväg på lite långlöpning. Första timmen gick ovanligt lätt och vinden låg verkligen perfekt men sen vände det. Sidovind i ett antal kilometer och sen motvind i väldigt många kilometer. Trots det hade vi bra tempo och det kändes väldigt bra i kroppen. Det blev två snabba stopp för att fylla på kroppen med vätska samt ta en liten toapaus.

Benen kändes väldigt bra och när vi stannade när vi var klara var pulsen i stort sett normal och det kände verkligen super. Benen är såklart sega nu men det är inte alls så farligt som jag trodde att det skulle vara.

Nu hade jag tänkt lägga mig på soffan och värma mig framför brasan. Den kommande veckan kommer bli lite lugnare när det gäller träningen (tror jag) för på lördag är det dags att vara iform inför ett långpass med Manfred på eventuellt 30 km.

Ha en trevlig kväll!

Sträcka: 26,2 km
Tid: 2.30.49
Tempo: 5.45 min/km

Jag tackar Mathilda för en trevlig löpareftermiddag! :)

Gårdagens löpning

Förra veckan var ingen bra vecka ur löparperspektiv. Det blev en hel del träning men ingen löpning, tyvärr...
Däremot började jag denna nya vecka med över 16 km löpning efter skolan igår. Det var kanske inte världens roligaste väder att ge sig ut i men emellanåt var det ganska skönt när det duggregnade. Efter löpningen var det dags för 1,5 timmes handbollsträning och jag kan ju säga som så att jag var totalt död i kroppen, speciellt i benen. Idag har jag ännu mer ont i benen! Har extremt mycket träningsvärk i höfterna så jag går som en anka. Förstår inte hur jag ska orka med två timmars träning ikväll, speciellt inte med tanke på att jag var på gymmet innan idag också...

Angående gårdagens löpning så måste jag få säga att det faktiskt kändes väldigt bra. Efter ca 10 km sprang jag och hoppade samtidigt som jag dansade till musiken i min ipod. Det är ju inget jag hade haft ork till för ca en vecka sedan då jag var totalt utmattad när jag sprang samma runda. Det känns verkligen bra att jag inte fick lika ont i benen och fötterna igår som sist jag sprang för nu känns det som att jag redan har kommit in i att ligga och mata de längre sträckorna utan att bli superseg i kroppen. Jag kände ju självklart segheten i kroppen när jag kom hem igår men det gör absolut ingenting. Det viktigaste är att jag inte känner så mycket under tiden som jag springer!

Nu är det några träningspass till som står på schemat den här veckan, typ 4 stycken kanske, innan det på söndag är dags för ett långpass på ca 25 km. Det är bara att ladda upp inför mitt första långpass på flera månader!

Såhär såg löpningen ut igår:

Sträcka: ca 16,2 km
Tid: 1.39.34
Tempo: 6.09 min/km




RSS 2.0