Välkommen till min blogg

Mitt namn är Josefin Grahn och jag har precis börjat 3:e året på den naturvetenskapliga linjen på Österportgymnasiet i Ystad.

Som mitt projektarbete har jag valt att arbeta kring området träning, hälsa och kost eftersom det är en väldigt stor del av mitt liv och jag vill eventuellt ha ett yrke inom detta område i framtiden.

Jag har valt att träna inför att springa ett marathon eftersom jag i flera år har sagt att ett av mina mål i livet är att bli en långdistanslöpare som älskar att ha löpningen som motionsform. Att jag dessutom redan vid 18-års ålder springer mitt första marathonlopp skulle vara något jag kommer vara stolt över både nu och i framtiden. På senare tid har jag även börjat springa mer och mer och löpningen har blivit en viktig del av min vardag. Jag ser fram emot att få lägga ner mycket tid på något som jag tycker är såhär roligt. 

Mitt projektarbete kommer inte enbart handla om att jag ska träna inför ett marathon utan jag kommer arbeta med kost, hälsa och träning även teoretiskt. I det här fallet kommer jag inrikta mig på hur t.ex. kosten ska se ut när man är en långdistanslöpare och vad som är viktigt att tänka på. Jag tänker även specialisera mig på hur långdistanslöpning påverkar kroppen mm.

Bloggen kommer fungera både som en träningsdagbok och som en plats där jag skriver inlägg om det fakta jag arbetat med kring kosten och träningen. Här kommer alla som är intresserade kunna följa min resa mot att springa mitt allra första maratonlopp. Målet är också att intervjuer med erfarna långdistanslöpare ska presenteras här.

Om mig:

För fyra år sedan när jag flyttade till Skurup bestämde jag mig för att börja springa lite på fritiden. En runda på 2,5 km för mig var lagom och jag var stolt över mig själv när jag hade varit ute och sprungit en för mig idag så pass kort sträcka. Jag försökte mig på att springa 5 km och jag klarade det utan problem men jag tyckte det var långt.

Två år senare dvs. för två år sedan bestämde jag mig för att springa en mil för första gången på någon friluftsdag i skolan. Den längsta sträcka jag sprungit före det var bara 5-6 km så jag såg det som en väldigt tuff utmaning. Jag tog mig runt de 10 kilometrarna men visserligen på en tid som inte ens är värd att nämna. Men mitt mål var att lyckas ta mig runt löpandes och det gjorde jag. Jag kunde knappt gå efter så ont jag hade i min kropp och vid flera tillfällen under milen LOVADE jag mig själv att aldrig någonsin springa så låååååååångt igen.

Idag, ytterligare två år senare sitter jag här och har alltså bestämt mig för att springa ett marathon. Jag har haft planer på att göra detta länge men inte förrän jag blev äldre, kanske runt 25 år. Men efterhand som jag började springa mer och mer tänkte jag:

”Innan jag är 20 år ska jag ha sprungit mitt första marathon. Det får bli när jag har tagit studenten!”

Men nej, nu ska jag alltså springa 42 km redan som 18-åring. 

I dagsläget springer jag 10 km utan problem och har förbättrat min tid med 10-15 minuter gentemot första gången. Imorgon (11 september) ska jag springa ett halvmarathon för första gången. Jag har nämligen anmält mig till Veberödsrundan. För första gången i mitt liv ska jag avverka 21 km, det är 8 km längre än vad jag någonsin har sprungit och jag har ingen aning om hur det kommer gå men det återstår att se.

Någon gång i framtiden vill jag att ett marathon för mig ska kännas som en sträcka jag bara avverkar sådär en solig vårdag. Jag tror att jag kommer klara det, jag började ju trots allt med att tycka att 2,5 km var långt. Efterhand blev det en enkel match och 5 km var min nya utmaning. Några år senare blev 10 km en utmaning och i dagsläget är 21 km och 42 km den aktuella utmaningen. Detta visar hur mycket min löpning har utvecklats på fyra år och det är bland annat detta som ger mig motivation till att fortsätta med löpningen

Förutom att jag håller på med löpning spelar jag handboll i Dalhems IF i Malmö. Det betyder att hösten, vintern och våren kommer innehålla väldigt mycket träning för min del men det är det jag brinner för så det ska bara bli roligt.

Som det ser ut idag vet jag inte vilket marathonlopp jag ska springa men det kommer förmodligen bli någon gång i februari/mars våren 2011.

Jag hoppas att Du kommer gilla att läsa min blogg och följa min resa mot mitt mål!



Kommentarer
Postat av: Joanna

Lycka till !! :)

2010-09-10 @ 17:32:47
Postat av: Josefin

Tack Jojji :)

2010-09-10 @ 18:03:05
Postat av: Merisa

Lycka till med ditt projekt! Mycket bra idé måste jag säga. Du fixar det! Kram, Merisa

2010-09-10 @ 18:55:46
URL: http://aboutmischa.blogg.se/
Postat av: Josefin

Tack så mycket Merisa, kul att du gillar min idé :) Kram

2010-09-10 @ 18:58:46
Postat av: Sussie

Imponerande och inspirerande!

2010-09-10 @ 19:44:12
Postat av: Josefin

Tack Sussie :)

2010-09-10 @ 20:12:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0